Чого шука ш?

Чого шукаєш?

Звідкіль прийшов?
чого шукаєш, куди ідеш?
Несеш що під рукою
та що на плечах маєш
-- не сумка то твого знання?
Книжки, зшитки, папір якийсь
для малювання; а олівці,
навіть забувся й не пригадав,
ні одного ти не маєш...
Тож рисувати так не можливо,
анотувати щось,
писати спомин про минуле,
майбутнє записати...
Це все потрібне аби
себе самого не проспати!..
Бож треба о годині певній
на ноги всати... А сумку
на плечі підібрати
все під порядок уготовити
тай знову мандрувати.
Звідкіль прийшов?
-- Нікому не треба знати.
Чого шукаєш, куди ідеш?
-- Ніхто навіть не буде і питати.
Несеш що під рукою?
-- Маленьке одіяло:
покласти на траві й на нім
щоби зморене тіло спочивати.


Рецензии