украинский цикл Самотняя сестро моя

* * *
У міській метушні
п’ю осінній свій келих побіжно,
А тужливі дощі
упадуть на холодне лице.
Я чужого, незнаного,
поглядом довгим і ніжним
Обпечу замість тебе…
Прости мене, Боже, за це!

Наша єдність душевна –
куди вона, любий мій, зникла?
Не в розлуці –  при зустрічах,
 тихо зітхнувши, згоря…
Я так звикла до тебе…
 Але і без тебе я звикну.
Хай лишень різнобарвної осені
 згасне зоря.

Чого більше з тобою зазнала –
 чи щастя, чи горя, –
Наче сніг на долоні
розтанули ночі і дні…
Спокійніше тепер,
коли нарізно ми, а не поряд,
Коли бачу тебе
в одинокому чорному сні.

В темне небо – високе, величне –
вдивляюсь до млості,
Не знайти, що згубили
навіки разом – ти і я.
...На порозі присіла
незваная пізняя осінь.
Привітайся зі мною,
самотняя сестро моя…


Рецензии