Життя роздумування

      Життєві роздумування

      Від жовтих посохлих листочків,
      що вітер розвіяв по землі,
      навіть шелесту уже не чути...
      Усе замовкло! Час тишині.

      Колиб вона хотіла мене домінувати
      -- зробити з мене своїм рабом,
      то мала право і таке здобути...
      Бо серце моє піддалося під її любов.

      Колиж-бо лілїї виростають у болотах
      і також темнота відбиває світло;
      то чомуж, мої засумлені співи серця,
      завжди сильніші в мені, не веселіють?

      Колиб того сонливого світанку
      від твоїх рук я не відірвався;
      напевно, сьогодніб я тебе не бачив
      та десь далеко -- сам байдаркувався...

      Твоя одежа грайливе рококо
      -- повна медаль та вишивання,
      показує твою малу розумність
      у справах убирання та його питань.

      У садку цвітків вдачливих
      туга тисячу раз мене обнімає...
      Та нені сльози течуть по обличчю;
      а ніхто мене не жалкує, бо ж навіть не знає.

      Гортинзія біла, розова та синява
      наднхули мені ідеальні бажання
      -- захотілось з тобою зєднатись
      щоби лучшого у світі сподіватись.

      Гудок машини я придавив необережно...
      Тоді вона відкрила вікно своєї спальні
      тай запросила мене до теплоти ліжка
      -- лучше не міг себе я чути, як кішка.

      Коли був я молодший, ще хлопчяком,
      то сіяв споміж дівочих вечірних колів
      ввічливість, чемність та приязність;
      тепер я маю, від жінок, велику вдячність...

      Чомусь довірявся на конвалії, лілеї...
      -- За них ухопився та польову їх красу;
      а вже в травні, щось перемінилось:
      засадили інші квіти... Я впав у біду!

      Хоч німфи Тажу мені й не помагали
      та не пив я води з джерела Іпокрена;
      чомуж не буду складати вірші дека?..
      -- Я є читач сонетів Луїса ді Камоенса.

      Теплі дощі літа -- цеж не душ
      щоденного купання. Вперше,
      вода яка падає із "неба" -- не гаряча;
      вона миє землю від людського брудування.

      Бут Афіни й Посейдона, на трампліні свого буту
      збудував собі ти рід Бутадів -- тай створив
      (чи то є правда?) все людство в храму докладів...

      1 жовтень 2007 р.


Рецензии