Погляд ясний

      У неї погляд ясний

      Хотіла ж бо природа, аби вона
      бліде й печальне личко мала...
      І так вонаж і виглядає — своє
      серденько, тисно в руках, тримає...

      Алеж який то в неї погляд ясний,
      навіть блакитний колір не покриває
      її простори обнімання світу всього
      -- такаж вона у своїм серці. Її вітання!

      І вся вона -- цукерок шоколадний,
      немов метелик що блимає, мерехтить.
      Часами здається, й може на правді,
      вона красота лілійна. Уся блестить

      А хтож такий що дав для неї
      спокійний погляд і також усміх?..
      А червоно рожеві у неї губи
      немовби то пелюстки трояндові.

      А ці ж пелюстки -- другого типу --
      під сильним вітром не зпадають.
      Коли сонце за хмару вже заходить,
      сильніше червоніють та виглядають.

      24 листопад 2007


Рецензии