Псальм 19

     Псальм 19 -- Переспів

День із днем говорить
та ніч ночі розповідає
як велико, слава діла
рук Його, усе обсягає.
Його веління від Сяну
по Кавказу все поділяє.

    Того голосу не чуємо;
    не такий він є як наш.
    Він лунає в облесках
    світильників небесних
    -- сонце, місяць і зорі.
    Є сила Господа дня!..

Не звук луна тихенько
під наметом сонця, ні!
То жар великої любови
від краю неба до землі.
Досконалий велетень --
керує умно усі наші дні.
 
    Засвідчення Господнє є
    -- вірне. Воно просвічує
    нам очі та почуття. Воно
    солодше від меду... Тай
    дорожче золота і срібла!
    Він є скеля нашого буття.

2008 р.


Рецензии