Брат Щома Лавро

      Мій брат Щома Ларіон

      В якій могилі тебе сховали —
      стрілців пошану чи тобі дали?
      Герой великої війни ти був!..
      А деж поклав ти головоньку?

      Малим ще був я, а ти поїхав
      за батківщину воювати. Тобі
      потрібно було у військо стати
      -- казала мати: "не забувай...
      батьків своїх та своїх братів!"

      І ти пішов, не повернутись щоби,
      у чужий край -- у город Вільнус.
      Там же, народу нашого, судьба
      гарматним вибухом постерігалась.

      Сержантом ти служив у 356/47-ім.
      А щож від цього мені лишилося?
      -- Батьки померли. Тебе не знаю.
      В чужому краю, менуле лиш гадаю.
      А булож то воно так?.. Не знаю!

      П"ять років мав я, коли пішов ти.
      Мене обняв тай гірко ти заплакав.
      Напевно, тобі вже тоді зналося:
      що буття наше, в той час розсталося.

      29 травень 2008 р.


Рецензии