Шуршачи шифером

Я знову лежу на траві
І знову дивлюся на небо:
Шукаю зіркових корів,
Знаходжу зіркові дерева.
Я хочу заснути – і все.
Я хочу побачити щастя,
Вогні загадкових осель,
Де мешкають іскри пухнасті…

Лебедева Светлана






Я знову лежу на даху
Я знову живий відсьогодні,
І бачу повз мару крихку
Вогні,
Що в небесній безодні -
Неначе юрба світляків,
Навіки зупинених в часі,
Їх надконцентрований спів
Нечутний людській біомасі.

Аж раптом,
Як той талісман
Пливе серед зір опівночі -
То Місяць нав'язує нам
Припливи й затемнення творчі.

А десь через весь Мілкіуей*
Несеться прудкий астероїд.
Він схожий на всіх тих людей,
Що геть непомічені ходять
Крізь безлічі сивих віків,
Крізь час і скуйовджений простір,
Крізь надконцентрований спів
Отих світляків перерослих.

А я все лежу на даху -
Я знов ледь живий до світання.
Пробач мені вдачу лиху
"Хорошая девочка Аня"...

08.2008


* Milky Way - (англ.) Чумацький Шлях


Рецензии
Опа! Конец убил. )))))) Причём здесь хорошая девочка Аня? ;)

Анна Вяземская   08.10.2009 21:09     Заявить о нарушении
Очень даже причём! При том, что это я с ней на даху лежу)))

Богдан Слон Головченко   09.10.2009 17:30   Заявить о нарушении