Парцалянавая лялька

Колькі ты дяўчатак, лялька, няньчыла!
Ты была і Таньчына, і Гальчына,
Спала, прачыналася і танчыла –
Толькі б гаспадыньцы дагадзіць.

Ручкі парцалянавыя  зьбіліся,
Вочкі бірузовыя закрыліся,
Босенькія ножкі прытаміліся
Колам неадольнасьці хадзіць.

Ты цяпер на пенсіі, пад лесьвіцай,
Спрахламу куфэрку стала хрэсьніцай,
І цяпер з табою побач месьцяцца
Пара чаравікаў ды гаршчок.

Ты цяпер не Стасіна, не Яніна,
Толькі сэрца ляльчына паранена,
Што сваім паненкам  не параіла
Болей нарадзіць на сьвет дачок.


Рецензии