Твоя доля запану

Твоя доля запанує

Китайщина
не будь щось старовинне;
цеж є китайка
-- шовкова тканина синього кольору,
пізніше перетворилася в бавовняну
тай обгорнула усю російську землю
від Білого моря аж до сходу Сибіру.

Сукно, оксамит
що завгодно пан гетьман,
із нього, сорочку собі вибирав
-- широкого стилю
та біло-блакитну; алеж
червоною ниткою її украшав...

Чорна вишиванка
чи "Білим-по-білому"
-- полтавська "фішка"...
Полотно художників
і тож буде усе одно,
чи є китайка, а
чи може і є сукно...

Є все одно?

Моя порада:
відкривай своє вікно!
Нехай китаєць бачить усе
що доброго ти маєш,
нехай сибірський син захопиться тобою,
нехай пан гетьман керує по волі божій...
Не бійся нічого
-- твоя доля запанує!


Рецензии