Бабине лiто

ОСІНЬ НАСТАЛА:
КАШТАНИ ДОЗРІЛИ,-
ПАДАЮТЬ, Б'ЮТЬСЯ
ОБ ЗЕМЛЮ ВНОЧІ...
ЛИСТЯ КЛЕНОВЕ
КРУЖЛЯЮЧИ ВПАЛО
ТА ВІДЛІТАЮТЬ
НА ПІВДЕНЬ ГРАЧІ.

СОНЕЧКО СЯЄ
ЩЕ ЗОВСІМ, ЯК ВЛІТКУ,-
ТЕПЛО НАДВОРІ,
СПІВАЮТЬ ПТАШКИ...
БДЖІЛКА ЛІТАЄ
ВІД КВІТКИ ДО КВІТКИ,
СОКОМ ДІЙШЛИ
ЯБЛУНЕВІ САДКИ.

ОКОМ ЗЕЛЕНИМ
КАЧКИ ПОГЛЯДАЮТЬ,
ГУЧНО ПІРНАЮТЬ
У РЯСКУ В СТАВКУ...
ПОНАД КУВШИНКАМИ
БАБКИ ЛІТАЮТЬ,-
ВІТЕР НЕСЕ ЇХ
З СТАВКА НА РІКУ.

В ЛІСІ ГАЛЯВИНИ
СОНЦЕМ ОСЯЯНІ,
ТИЖДЕНЬ ДОЩИЛО
І ПОВНО ГРИБІВ.
БІЛКИ СТРИБАЮТЬ
В БЕРЕЗОВІЙ ЦАРИНІ,
З ГІЛКИ НА ГІЛКУ,
ДІСТАВШИСЬ ДУБІВ.

ЗГОДОМ ПОЛИНУТЬ
У ВИРІЙ ЛЕЛЕКИ,
ЛІС ЗАСУМУЄ,
ЗЖОВТІЄ ТРАВА...
ОСІНЬ З ДОЩАМИ
ПОЗБАВИТЬ НАС СПЕКИ,
БІЛА ПОРОША
ВПАДЕ В ПОКРОВА.

ОСІНЬ ВЖЕ ПОРУЧ!
І ТРІШЕЧКИ СУМНО...
СУМНО, ЩО ЛІТО
МИНУЛО, ПРОЙШЛО...
БАБИНЕ ЛІТО -
МОВ ЛІТА ВІДЛУННЯ:
СОНЕЧКО СЯЄ -
НА СЕРЦІ ТЕПЛО!

21.09.2009-27.09.2012р.р.
м.Київ


Рецензии
Неймовірно зворушена! І так любо-любо на серці...
Щиро вдячна, Сергію, за цей дивовижний промінчик душевного світла!
З глибокою повагою і сонячною посмішкою

Валентина Чайковская   25.10.2009 12:19     Заявить о нарушении
Щиро Вам вдячний, Валентино, за зворушливі слова!
З теплом,

Сергий Дубенко   25.10.2009 20:14   Заявить о нарушении