Моя родня

      Моя рідня

      Як тополя серед поля
      під вітром танцює
      ось так моя рідня
      на світовім ряду
      споміж чужих володує.

      Не так як тополя
      додолу згинається;
      а як пташка тая що
      на її гільках вартується.
      Моя рідня гартується
      тай наново зростається.

      Гарбузів ми не садили;
      чумацькі звичаї маєм -
      сіл і рибу ми давали
      для тих українців які
      з нами землі будували.

      Козак Полтавець, був
      мій дід з полтавщини
      а бабуся з дому Колач
      там із харківшини...
      Щома Оксана. Кажуть
      з Грунської общини...

      Відказалися? Не знаю
      в чім лежить причина;
      алеж можу затвердити
      що не згине — аж ніяк
      корінь Щомів хутора...
      Іще закрасніє і
      як та калина зацвітає.
      
      травень 2008 р.


Рецензии