З роду Щома

Фамилія Щома

      Їз полтавського роду народа
      родину Щоми, їз такогож хутора,
      я Щома Микола, ось і шукаю.

    Залишив Україну дитина ще був.
    А в чім справа була, то не знаю:
    здається війна. А я ж не забув!..

      Сестру маю -- Маруся зоветься.
      Мав брата також. Він зістався —
      був солдатом. У Вільнюс діявся.

    Боронив Україну -- Радянів союз;
    казали що слава народу загине,
    як згине потужність... Тай плюс!

      Мій батько, як скоро можливість
      -- спонукав, в німецькі країни
      забратись. Там спокій шукати...

    Це був сорок п"ятий. Не знаю.
    І брат мій лишився в живих --
    чи загинув в бою десь. Шукаю!

      Пісьмо його маю щей досі. Від
      22-го марта, в сорок першому році.
      Писав: "Ларион Опанасович — Колі".

    Як хтось прочитає можливо це слово
    і може сполучитися — чітко, здорово,
    фамилія Щома зразково. Подяка любово.

    13 червень 2008 р.


Рецензии