Поетична истетика

      Поетична истетика

      Поетична истетика —
      це є истетика поета.

      В собі вона пакує
      усе те що вид поета,
      як частиночка людства,
      оглядає та особисто чує.

      В красних кольорах
      усесвіт біля нього
      часами може виглядати.

      А де колись і зеленіти...
      Ось так, часами треба віршувати!

      Похоже на траву степів,
      усю свою думку та бажання
      - поет право має,
      як до вподоби йому стане,
      словами просто малювати.

      Дієслово всобі триває
      - часами лишень слово,
      часами діє тай поділяє.

      Кажуть,
      діалектично воно існує:
      реальність репрезентує
      а тимже часом —
      щось не існуюче, будує...

      А синтез цього процесу
      нові ідеї пропускає.

      Нові слова, старі замінюють,
      тай в загалі мовну спадщину
      багатьшою, другим, лишають.

      А поетична истетика
      це все стежить та користує.

      Нема старого слова чи "молодого";
      Вона в лингвістиці планує і готує,
      для понятної розмови між людми,
      спосібності великі для долі-судьби...

      14 лютий 2008 р.


Рецензии