Дачка я роднай Беларусi

   

Я снiла дзесьцi у Белавежы
гаспадар, пушчы уладар,
глядзеу лагоднымi вачыма,
што я згубiла мовы дар.

Нiбыта у госцi запрашае
ласкавы i магутны звер
i так уважлiва узiрае
нiбы гавора: « Ты мне вер!

Не падводзiу я ж нiколi
народы, пушчу i звяроу...
Блукала па свеце даволi
Зiрнi на бацькаушчыну зноу.

Дзе нават зубр добразычны.
Лугi у квiценнi i палi,
i спевы птах дзе  мiлагучны,
грак такi важкi на раллi.»

Калi жыццё у дажджы i хмарах,
цi на Палессе ляцяць гусi.
Ажыве зубр у снах i марах, -
дачка ж я роднай Беларусi

  Сазанкова  Насця.


Рецензии