O vento e a can...

O vento e a can...
Поема бразилійського поета Маріо Кінтана
На португальській мові

Вітер і спів
Переклав Микола Щома

Тільки вітер знає віршувати:
Має вірша що ллється начеб-то річка повітряна.

Ти можеш, будь коли та де б угідно, на нім відправитися:
Усе що він співає то завжди є лиш пісня твоя.

Його крик це той крик який ти бажаєш дати,
та й він танцює танок той що ти хочеш танцювати.

Тодіж, як ти хотів себе убити,
тебе він учив співати пісню забуття

Тебе учив він пісні колискові...
Але тільки один секрет він хоче тобі сказати:

-- це теє
що поема літати, не може перестати.


Рецензии