Чорнобривцi

                Сестрі

Чорнобривці в  мене на  вікні -
Ціле  літечко  тривожать пам*ять...
Не закрив  яскравий  кущик - ні! -
Біль  про  рідних, що давно не з нами...

Мама   й тато кинули  життя...
Як  вони любили сад  і  квіти!
Адже  та  краса  брудне  сміття
З душ  людських  змітає  непомітно...

В мене - кущик на  вікні... А  в  тебе
У  квітках -  вся  батьківська земля!
Посміхаються сусіди: "Треба
Помідори б  та  картоплю... Глянь!"

"В  неї глузду,  мабуть,  вже немає,
Засадила  квітами горОд!"
"Ціле літо біля них  зітхає...
Навіжена... От  чудний народ..."

Я  тебе,  сестричко,  розумію:
Чорнобривці ті  лікують душу -
В них  ти  свої   сиві  коси миєш
І  в очах росу на сонці  сушиш...

Буде  килим до  зими  цвісти -
Вогником  живим  палахкотіти...
Чорнобривці викохала ти -
Квітами хотіла  біль спинити.


Рецензии
На это произведение написано 14 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.