Актриса

Якщо для тебе я лиш стану грою,
Де правила незнані й невідомі,
Якщо не стану вірною рабою,
Ти продаси мене за безцінок чужому.


А поки що я посміхаюсь вміло,
Уславлюю твої переконання,
Танцюю, доки сонце ще не сіло,
Найкраща музика моя – твоє мовчання.


Я ж першою цю сцену не покину
І кожен раз буду на біс вмирати.
Я знала, що любов лише причина,
Щоб падаючи все тобі віддати.


Маестро! Я тону мов в океані,
Де ж Ваші оплески, де кришталевий сміх?
Ваше смішне настирливе кохання –
Мій вже й не перший, й не останній гріх.

(26.07.09)


Рецензии