Свет дзяцинства

На белорусском языке

Яркіх фарбаў дружны карагод
і малюе хлопчык на лісце
сонца незвычайны ўзыход,
кветку, што ля вогнішча расце.
Свет дзяцінства...
Што яшчэ мацней
да цябе прыцягвае, зямля?
Ясны позірк ветлівых вачэй,
цёплых рук дзіцячых чысціня.
І, здаецца, недзе ў вышыні
заспявае сонечны прамень
ціхенька акенца адчыні,
Бачыш, надыходзіць новы дзень.
Летнім ранкам ў лесе апынусь,
адшукаю першы росны след
і адчую сэрцам Беларусь,
прыгажэй цябе ў свеце нет.


Рецензии
Ничего не понимаю, просто люблю все белорусское. Ю.М.

Юрий Михайленко   16.02.2010 10:55     Заявить о нарушении