***

     SO’Z SO’NGI

Bilib-bilmay ;ar neki bor, so’ylamang.
;ar giyo;ni chechak debon bo’ylamang,
;ar a;yorni yor bo’lar deb o’ylamang, 
Bu olamda bitta bo’lar yor degan.

Ro’yizamin karvonsaroy bandaga,
Ammo moli sotilmaydi tangaga,
Olib ketib bo’lmas solib xaltaga... 
Notavondir bu bozorni tor degan.

Falak ishi boshga savdo yo;dirmo;:
Go;i oftob sochar bizga va;ti cho;,
Go;i dilga ;o’r;uv soladi cha;mo;,
Go;i toshdan ;atti; bo’lar ;or degan.

Ma’nisi yo’; garchi janjal, urushni,
Yurt sha’niga, uyat, befar; turishni.
Sharaf, derlar, Vatan uchun o’lishni -
Er yigitga jondan aziz or degan.

Visoliga bo’lib edik orzumand,
Tark etdi yor bizni ;amga aylab band,
Taskin shuki, alla;aysi donishmand,
Bitta to;ning bitta jufti bor degan.

Chopmas, derlar, egilsa bosh boltalar,
Bu shub;asiz, ;o’r;o;larga daldalar.
So’z so’ngida aylaylik, bas, xandalar -
Go’zal bo’lsin osilsak gar, dor degan!


Рецензии