Система

Торкаючись до поверхні річки
що перетворюється на систему зелених піщинок
Сонце кидає на воду сріблясті камінці
Твій погляд залишає на воді квітучі гірлянди

Ми занурюємося
У систему сріблястої квітучості
Йдучи на дно
Бачимо лише днища паперових кораблів
хвилі – вирізані з воску та поліетилену
Рибу, що разом із здобиччю нанизані на гачок
Русалок, що еволюціонували в аквалангістів
Дно, яке поглинає закоханих
Дно, яке поглинає всеосяжне єство поверхні

часом мені здається що вода – то один з богів
що надовго поснув
оберігаючи свої багатства

наші легені приймають у себе нову релігію
ми – системи проведення тепла
засинаючи
стаємо системами насичення одне одного


Рецензии