Таэмна зброя

Дві тисячі якийсь рік
Раса арійців, як і колись викинута одежа чи змінена зачіска, знов у моді
Її намагаються натягнути на себе
Українські вчені
Що мають наміри розуміти і розробляти
Бо треба ж буде очищувати вулиці, а поливальні машини вже не допомагають
Тож вони починають ходити туди і сюди по кабінету
У своїх жовто-блакитних чепчиках
З руками в кишенях
Напевно тому що це придає поважний задумливий вигляд
а може й приємніше
Бо думка про расу арійців десь поруч – тільки дотягнутися рукою

Українські вчені винаходять нову надзвичайносекретнузброю
Щось на кшталт залізної палки з отвором
Але, як відомо українським вченим
Та їх завжди сумуючим вдома дружинам
Що раз на рік і залізна палка з отвором стріляє

Але до справи
Агенти, що працюють проти вчених у жовто-блакитних чепчиках
Інформують, що зброя буде ввезена скоро до Києва
Мене, молодого секретного агента
Відряджають у саме серце Батьківщини
Я повинен під прикриттям влитися в банду
У саме до якої, в ящиках із свіжим запашним сіном, має бути транспортована
Надзвичайносекретназброя

на вид мені 25 – 30 років
смаглявий, арійської зовнішності
успішний працівник фастівського таємного відділу міліції
у армійських каплевидних окулярах
з тризубом на серці замість шерифської зірки

і йдучи довгою дорогою до столиці
розкидаю за собою колись вивчені книжки
золотої ери міліцейського самвидаву
диски з найкращими проведеннями операцій звільнення заручників тощо
щоб коли-небудь віднайти дорогу назад – до здорового міліцейського глузду

на вокзалі мене зустрічає один з агентів
нещодавно упроваджених в банду
але по його виснаженому але агресивному вигляду
здогадуюся, що то скоріше секта, ніж банда
така собі секта жовто-блакитних чепчиків
що перевдягаються у циган або кидал на ринку
намагаючись заробити грошей на нову надзвичайносекретнузброю

я вдало вливаюся
ввечері мене вже розважають декілька повій
але для скромного і доброчесного фастівського працівника таємного відділу міліції це забагато
і я залишаю лише одну, в якої є довідка з усіма нещодавно зробленими аналізами

ввечері мене запрошують до повного національних страв столу
що випаровують моє підвищення по званню
справа в кишені думаю я, або для початку на тарілці
все проходить по густій соняшниковій олії
що залишає сліди на свіже обжарених баранячих сідницях
у зал вносять ящик і дістають надзвичайносекретнузброю
і сьогодні проходить її перше випробування


вранці понад столом
махаючи своїми комариними крильцями
кружляють таємні агенти та міліціонери, досліджуючи недоїдки 
фоторепортери роблять знімки
над моїми розтрощеними вистрілом сумнівами
у вбивчій силі надзвичайносекретноїзброї
і спалахи фотоапаратів раз у раз запалюють світло
в кінці засміченого тунелю
вздовж якого розкидані книги та записи
золотої ери таємного фастівського міліцейського самвидаву


Рецензии