Репортаж

Откриха го привечер. В задния двор.
Висеше обесен, с изплезен език.
Под стария орех. Небръснат. С отворени
очи. От съседите някой извика
полиция. После линейка. Набързо
качиха трупа на мъжа безработен.
Един следовател въжето отвърза.
Друг пишеше нещо. А двете самотни
дечица, момчето с ожулени лакти
и сестричката с тъмните сухи очи
стояха забравени. Голите факти
такива са. Просто... да помълчим...


Рецензии