Сонет V

Не сон – сонет на світла перепадах.
Переливаються, зірками ситі,
на павутинні дощові піньяти.
Гойдаються-розтрушуються миті,

суцвіття галактичні та армади
флотилій сонця місяцем розбитих.
Любов мандрує скрекотом цикади,
де димохідну люльку палить вітер,

у персах розбіліється налитих
і забуватиме про все крім плачу,
гаситиме його у колисковій.

Павуче плетиво – легені літа,
як напинається – летить неначе
необережно випущене слово.

4 Липня 2009

піньята* – фігурка з пап`є-маше, наповнена цукерками, котру при фієсті розбивають палицею зі зав`язаними очима.


Рецензии
А ти вже вдома?
Гарне павуче плетиво вийшло, таке літнє, настроєве. Цикад наслухався...

Леся Романчук   06.07.2009 23:00     Заявить о нарушении
Ага, Ле`,
І не лише цикад, хвиль також.
Водичка - +32 по цельцію. :)
Я там мило послав тобі - отримала?

Юрий Лазирко   07.07.2009 00:20   Заявить о нарушении