скороговорки, загадки

Скоромовки



Гавчик гарно гавкотів,

І лякав усіх котів.

- Гей коти, коти котіться,

Коло мене не крутіться.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Дощик дощить, а йому ніпочому,

Веселка веселить веселого Фому.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Сердитий Сергійко сидить і сумує,

Сьогодні Сергійка ніхто не годує!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Загадки

А звати як мене, скажіть,

Н азвіть мое ім’я.

Як прочитати навпаки, - сеста буде моя.


В дерев’яні сорочині,

Грифель в нього всередині.

По паперові гуляє,

Слід від себе залишає. …..(олівець)


В кімнаті він стоїть як пан,

А цього пана звуть……….. ( диван)







І годує, й зігріває, душу теплу вона має.

Ціле літо вона спить, в зимку в ній вогонь горить. ……..(пічка)


Хвіст пухнастий, гострий ніс,

Дім її де темний ліс,

Звірі звуть її сестриця,

Як же звать її ………..(лисиця)


Хатинка на сосні, і хруснула гілка…

А хто живе в хатці?

Звичайно це ………….(білка)


Рецензии