Крем ультрафiолету

Крем ультрафіолету
Заживлював рани
Які залишали годинникові стрілки
Наших розлучень

День – самотня спрага бігбордів, шкіл й університетів
обличчя та жести перехожих виказують пошуки грошей
й іноді вільної тіні
Життя засинає кицькою біля твого стомленого тіла
Не бійся – я буду тримати нерухомо годинникові стрілки скільки зможу

Хоч від цього літа лише самий парниковий ефект
Засмага сонячними плямами розтікається по шкірі
Плавлений сир хмар злизує горизонт
Сріблясті обгортки свідчать
що скоро оригамі птахів та звірів розмокнуть
і втечуть кудись по своїх справах на паперових корабликах
залишимось лише ми

доки про дорогу додому не нагадають
магнітні властивості теплого ліжка
та випромінювання забетонованих свічок
що втратили свободу змінювати свою форму
цього спекотного літа


Рецензии