Метафорично

МЕТАФОРИЧНО (хард поетично)


Искам да съм локва,
легнала върху земята,
с поглед към небето -
а във мене отразени
всичките звезди ще светят.
Искам да съм локва -
ако някой стъпи в мене,
със онази кал да го изпръскам,
дето я оставя.
За да си я вземе.

МЕТАФОРИЧЕСКОЕ  (жесткое поэтическое)
(подстрочник)

Я хочу быть лужкой,
лежа на земле,
с видом на небо -
а во мне отразились
все звезды будут светиться.
Я хочу быть лужкой -
если кто-то шлепнет шаг во мне,
чтобы посыпать его с той грязью,
которую он во мне оставил.
Чтобы получил ее на себя.


Рецензии