Повага

один раз заєць-розбишака узяв до рук якусь гілляку
почав він із деревами балакать, що морди їм наб'є
а слон проходив, почу - одразу плакати
(цей слон боявся все і всіх)
і каже сам собі: "треба тікати"
і на наступний день почав він зайця поважати
і розбишаці догоджати
а заєць дуже розхрабрився і славою великою умився
якби ж то слон не трусив, хвалити б себе боягуза не примусі
давно на світі ходить рада, що ГРІХ ПИШАТИСЯ І ДРУГИХ ЗНЕВАЖАТИ
а треба пам'ятати: ХТО ВИЩЕ ЗЛІЗЕ, ДУЖЧЕ ПАДА
а в людях такечки й буває (чи то вже світ тепер такий?) -
УСЯК ТЕБЕ І ПОВАЖАЄ, ПОКИ ТИ ЧИМСЯ ЙОМУ СТРАШНИЙ...

(1999)


Рецензии