The Year of the Rooster

Monkey is tired to make us bad faces.
That’s why it is quiet outside our places.
Whose turn is it now to make us a bow?
There’s a break between races.

Some other will come in as soon it is born.
The clock will be striking. The night will be long.
Who is that ringing at my doorbell?
Oh, Rooster is singing. It wishes me well.

Some people launch their rockets into the sky.
The sounds of Holiday make my mood fly.
The glasses are raising to fill us with joy.
Fur trees are decorated with lights and toys.

I wish you, my dear, a happy new year.
Be healthy and rich with your coin.

31.12.04.

Новый Год петуха.
Обезьяна устала корчить нам гримасы.
Вот почему сейчас на улице тихо.
Кому теперь кланяться, чья очередь пришла?
Между гонками пока перерыв.
Придёт кто-то другой, как только народится.
Часы будут бить продолжительно. Эта ночь будет длинной.
Кто же звонит в мой дверной колокольчик?
Какой-то петух поёт, он желает мне добра.
Кто-то пускает в небо ракеты.
Эти звуки волшебного праздника поднимают мне настроение.
Бокалы поднимаются, чтобы наполнить нас радостью.
Ёлки украшены гирляндами и игрушками.
Я желаю тебе, моя радость, счастливого нового года,
здоровья и достатка.

Благодарю Светлану Букову и Марину Хрусталёву за помощь в редактировании стиха .


Рецензии