Стъалы - уарзты фидиуаег

Аез мае сусаег ныхас ахсаев *
Стъалыйаен заегъын:
«Арваей ды уыныс гас Дуне,
Зоныс ды таехын.
Дард баестаейы ис мае уарзон,
Цаехаерцаест лаеппу.
Курын дае, уарзон заердаейаен
Фидиуаег фаеу!
Ды дае хъармаей аемае рухсаей
Бараевдау дзаебаех -
«Мае уарзон, хаерзаехсаев ау!»,
Ды мае номаей заегъ.
Ма фаестиад каен, ыстъалы,
Атаех раевдздаер ды!
Хорз фынтаем аемае ныхаестаем
Нхъаелмае уый каесы.
Иу уаездан хъаебыс ын акаен,
«Мысын даеу, мае хур!
Демае ме’ взонг заердае зарыд,
Нае даеу фестад дур»...


11.03.2008


* На осетинском языке


Рецензии
Цы раессугъд ныхаестае аессардтай, дае цард афтае раессугъд уаед!

Олег Дзугаты   08.01.2011 01:03     Заявить о нарушении