Да бъдеш мъж

Да бъдеш мъж, Принцесо, означава
да претвориш Жената в идеал
дори, когато тя не заслужава
да бъде част от него. Да си дал
от себе си възможния предел,
след който вече няма аз, а ние.
Да бъдеш мъж, Принцесо, значи цел
в желанията нейни да откриеш.
Да можеш чрез сакралното начало
на чудото, наречено любов,
с Жената да се слееш в свято цяло
и да намериш в нея благослов.
Да бъдеш мъж, Принцесо, е съдба,
която безгръбначност не търпи.
Когато е изправен до ръба
на черна бездна, а в сърцето спи
сподавен ужас, истинският мъж,
Принцесо, сътворява си криле
от ужаса. И литва... В буйна ръж,
разцъфнала сред лятното поле,
когато пък открие свойта Джени,
мъжът е само парещи целувки,
дискретни ласки тайно споделени...
Мъжът, Принцесо, даже и преструвка
в жената да открие, ще прости.
Това, Принцесо, значи да си мъж.
Но за да бъде, трябва да блести
в живота му Жена поне веднъж.


Рецензии