З бориса чичибабiна. молитва


МОЛИТВА
(З  Бориса  Чичибабіна)


Не подаруй мені легкої долі,
в дорозі друга, сну в ночі.
Спали мозолями мої долоні,
до негараздів, втрат привчи.

Поки години зла в житті суцільні,
я буду немічний, жебрак.
Зроби, дихнути щоб не зміг я вільно
та щоб відчув гризоти смак.

Держи мене на відстані від підлих,
в коханні дай мені гіркот,
у мить, щоб подвигу став гідним,
благословення шли з висот.

В засланні щедрим будь на  холоднечі,
на пристрасть й морок не скупись,
дай лиш нести, що витримають плечі,
розвій по світу душу скрізь.

Якщо ж втомлюся я і захолону,
прокляття послане зніми,
неголеного увільни з полону
вогню пекельного й зими.


Рецензии