Марнi шукання

Марно ти шукаєш долі
У безмежному роздоллі,
Проминули вже літа в колосистім полі.

Не повернуться вони,
Словом не озвуться,
Мов ті колоси пшениці
Додолу все пнуться.

Не чекай вже кращих днів
Серед лиха й горя.
Не повернеш вже літа,
Що заснули в полі.

Поле те, колоссям вкрите,
Чорне, почорніло,
Мов те сонечко жагуче
Вогнем попалило.

Обізвуться, може, з часом -
Луна піде полем,
І залишимось ми знову
З цим нестерпним болем.

25.08.2005р.


Рецензии