Героям -освободителям. укр. язык

              В місті Остер поховано вісім Героїв
              Радянського Союзу серед них українці,росіяни,грузини,євреї.

У міському парку
Воїни лежать,
А над ними верби
У журбі стоять.

І вони не встануть,
Бо важкий граніт...
На коні не вїдуть
До своїх воріт.

Зразу безумовно
Всі попали в рай,
Бо йшли в бій сміливо,
Наш звільніли край.

Пішли вперед сміливо
Першими у бій,
Скільки ж їх спочило
У землі оцій!

Смерть не розбирае,
Хто герой, хто ні,
Вона всіх збирае
В пазурі свої.

Може б й уціліли,
Якби не наказ-
Київ щоб звільнили
До сьомого якраз.

І лежать у парку
Руський та грузин,
І єврей між ними,
Й України - син.

Восени та в травні
Люди сюди йдуть,
І від всього міста
Квіти їм несуть.

Часто в далеч неба
Голуби летять
"Ні!Війни не треба!"-
Нам вони кричать.


Рецензии