9-те Травня - День Перемоги

День Перемоги нам близький ,а по роках далекий,-
Останній бій "веде" в лікарні ветеран!-
Сади цвітуть, будуються лелеки,-
Земля десь стогне, то від болю то від ран.
До Перемоги, йшли ми різними шляхами:
Гористий Захід та рівнинний Схід-
Сміливо в бій пішли, з сусідами - братами
Щоб в мирі жив, увесь гуманний світ!
Всі наближали та чекали Перемогу:
Солдат і вязень,мічман, партизан -
Тяжкі були ті, фронтові дороги
Фанерні літаки йшли на таран!
З французами у парах ми літали,
Допомогав нам югославський партизан,-
Американців вже на Єльбі обіймали
Пісні співали про хоробрих молдаван.
І всі рідненьку землю захищали,-
А еврейські матері,- чорніли від біди,
Часи новітні Перемогу знову вкрали,-
ЇЇ нам не продать, незнаючи куди.
Бо незнайти ціну,щоб підкупить солдата,-
Він не продасть бої за Київ й Сталінград,
В музеї, ще стоїть Мамлигіна гармата-
Ми, на смітник не викинули переможний стяг.
"Коли "набат"!? знов брат піде за брата,-
На бій всіх поведе ,наш "батько" ,старшина
І знов піднімуть чарку, за загиблого комбата,
Та матері у Бога просять:" Тільки не війна.!"
День Пермоги нам близький, а по роках далекий
Хай переможний бій веде в лікарні ветеран!-
Сади цвітуть, будуються  лелеки-
Земля десь стогне, то від болю, то від ран.


Рецензии
Жаль, что пожелание Поэта не сбылось - опять война пришла, откуда не ждали.

Геннадий Генцлер   13.10.2019 09:27     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.