Козацька слава

Сонця виблиск у очах,
На чолі в вас – промінь Божий.
Лях несе вам на мечах
Віру і закон ворожі.

Підіймайте корогви,
Славнії гетьмани волі!
Гей, козак, до бою рви –
Розгуляєтесь на полі!

Ой, заграло!
Ой, понесло!
Пострибало
І рознесло!

Все, що було –
То вже стало,
Що забуло –
То не мало!

Посмішко коханої,
Матері слова святії,
Сили ще незнаної
Дайте і надії!

Ось почався лютий герць,
Шаблі гострі спили крові.
Козаки йдуть через смерть
До всесвітньої Любові.

Хто згорить –
Того не вернеш,
Хто біжить –
Того не вдержиш.

Меч співає –
Жарти ллються,
Посіває –
Хай нап`ються!

Сотня варта тисячі
І один у полі воїн.
В перемогу вірячи,
Добре ти озброєн.

Захищаючи країну,
Предки Дух свій гартували
І, долаючи Руїну,
Символ Сонця підіймали…

Ой, котилося
Коло волі.
Ой, молилися
Люди Долі.

Все, що було –
То вже стало,
Що забуло –
То не мало!


17.05.7517 (2009)


Рецензии