Плин часу

Я бачу лише те, чого нема
в передчутті непереможного страждання.
Його думки спливають крізь пітьму,
і тіло все темнішає позаду.
Я йду, ти чуєш? Я від тебе йду!

Я намагаюсь дати собі раду,
але я заблукала у роках,
і вийду, мабуть, в іншому столітті.
Знайти тебе так хочуть очі у очах
ста тисяч незнайомих перехожих,
але тебе, мабуть, немає більш на світі. 

Почути голос – й вибігти на світло,
для мене, прошу, запали свічки…
Але я втрачена навіки в лабіринті,
я як метелик, б'юсь в холодне скло,
немов примара – сива й незнайома –
проходжу повз, торкаючись плечем;
ти не впізнав крізь стільки тисяч днів…
Невже ж колись – як шлях додому
мене ти пам'ятав напам'ять?..
Але і це спливе в безжальну прірву снів…

12.05.2009 рік


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.