Я адарвуся на iмгненне...

Я адарвуся на iмгненне
Ад шэрых дзен i цяжкiх спрау,
I у сваiм светлым летуценнi
Знайду, што так дауно шукау.

Мне будуць падаць на далонi
Дажджынкi зор у начной цiшы,
А той узрост, што лег на скронi,
Растае назаужды у душы.

I дзесьцi там, дзе лес, калiна,
Сцяжынка стужкаю ракi,
Мне зноу сустрэнецца дзяучына
I дотык легкае рукi.

I неба будзе сiнiм, чыстым,
I у караголзе светлых сноу
Атулiць нас смугой празрыстай
Юнацтва першая любоу…

I я цяпер ей вельмi рады.
Ты вось прыходзь, частуй мяне.
Але адыграны парады
Усмешак шчырых у мане.

Я тый наiуны так далека.
А тый цяперашнi – другi.
Каханне – гэта наша спека,
Ракi жыццевай берагi…


лiстапад 2000 года (Наваполацк)


Рецензии