Яблынька и вецер

Чароўнай лілеяй
Між неба прастор,
Чырвонаю ружай
Між чорненькіх гор,
Вадой у пустыні
І полымем слёз
Раскрыла пялёсткі -
А там поўна рос.
А тут мітуслівы
Вятрыска падуў,
І ён вельмі хутка
Ўсе росы садзьмуў.
Аблашчыў ён кветку,
Пяшчотай абдзьмуў.
І ўсе свае песнў
Адной ёй толькі гуў.


Рецензии