Васильки

Сёння аж на світанні
Раскрылася кветачка тут.
У томным света чаканні
Не вытрымала да дню.
І у промнях світальнага сонца
Зайграла мір'ядамі зор,
Заглянула мнеу аконца
І мір асвяціла святлом.
У сэрцы самім між пялёсткаў
Ляжала крыпелька расы.
Блішчала та кветачка сонцам
І тварамі боскіх святых.
Прыгожая кветка Радзімы,
Анёльчыка дзіўнага твар!
Прашу вас я, не зрывайце
Гасподні, ўсім людзям дар!


Рецензии