Не здольны...

Абуджаецца прырода.
Прачынаецца вясна.
І жанчын цікавяць моды,
Мужчын- палітыка , вайна.
І агідны страх ваенны –
Майскі крочыць успамін –
Злы Чарнобыль фанабэрны, -
Шэраг цяжкіх дамавін.
Жахі Гернікі вітаюць
У паветры ў красавік.
Водгулля трымцяць, паганяць
Мір, дзе дзеі часа – крык!
У трансе нямога крыка
Трагедыя катастроф.
З края света ляціць ліха
Ад чаго наш мір аглох.
Дабаўляюцца ахвяры
Не даюць спакойна спаць.
Жаль! Не здольны сусвет стары,
Як прырода ажываць.


Рецензии