Сиро птухьн

Воч парз ехьанак,
Воч нахандзели апрелакерп,
У айнписи ми лрутюн'
Вор чи лсвум воч ми ьчич у ахахак:

Болорваць амбохчутямб,
Цьнвец, екав, hайтнвец,
Сер' анванвец норацьинн,
Болорваць амбохчутян миак жарангн дарцав:

hима ес сиро цавн жарангаць,
Цанканум ем им миак эак,
Кез эл сиро цавов борбокел:

Дарнанк сиро ерку тьеверн:
Мекс меки веркьн бужи,мекс меки бацн пьаки:
Сиро цавн дарна ишхан,
Цавазрки мюс болор соворакан цавериц:

hасаць жами паhанджов,
Сиро цавн, сер цьнец мер сртерум:
Болор hравирвацьнериц' екацьнерн,
Тонум эин норацьни галн.

Шат дарн ен сиро арматнерн,
hачьах 'дарнум маhацу,
Байц лав иманан сирацьнерн,
Инчкьан дарн у маhацу ен арматнерн,
Айнкан эл hамехь, бужич у пьркич ен птухьнерн.

                14.11.1997
 


Рецензии
птичку жалко :)
а на каковском это языке?

Надежда Mew   19.11.2009 18:39     Заявить о нарушении