451 по Фаренгейту

яка немилосердна нині спека!
напевне, знову спалюють книжки...
густа ота задуха крізь шибки
проникла у свідомість, наче в пекло.

летючий попіл розвіває вітер,
летять в заграві знищені слова...
чиясь любов, за мить іще жива,
мільйонами розсипалася літер.

все менше книг, а що тоді натомість?
пустий бездушний наш телеефір... -
за цих умов займається папір.
пропаще людство. спалена свідомість...

_________________________
*написано під враженням прочитаного твору
Рея Дугласа Бредбері "451 градус по Фаренгейту"


Рецензии