Прелюдiя

Знаете ли  вы украинскую ночь?
О, вы не знаете украинской ночи!..
Сыплется величественный гром
украинского соловья,
и чудится, что и месяц
заслушался его посреди неба…
            Н.В.Гоголь.

Ще непроглядна темрява кругом,
Ще спить земля в обіймах ніжних неба,
І тихо в світі, мовби за  вікном
Не оживе ніколи  шлях до тебе.

Ще білий морок владарює в снах,
Десь промінці збирає в жменю сонце,
І місяць, мов  закоханий  козак,
Ще зазирає потай у віконце.

У квітні першими  цвітіння розпочав,
Тремтять і трішки мерзнуть  абрикоси;
Русалки ще не пробудили став,
Щоб випрати свої дівочі коси.

В довкіллі чорнім  ще сумує дім,
Ще українська ніч  чекає світла,
Та соловей   невчасно, ніби грім,
Розсипав звуки. І душа  розквітла.

В прелюдії  кохання  і весни
Він впевнено бере складні акорди...
До Гоголя  – в Диканьку! Разом  з ним
Ніч  українську слухати повторно!


Рецензии
...чудова ніч як і у Гоголя. Дякую

Николай Супличенко   27.03.2014 10:18     Заявить о нарушении
На это произведение написано 10 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.