Самодива

http://vbox7.com/play:73984b89


САМОДИВА (миниатюри)


С върха на пръстите си
заплитам звезди
в синята грива
на нощта.
Нанизвам й в плитката
лунно злато.
Косите ми
толкова нежно
блестят в ръцете ти…
Изгарят в дланите ти -
като пепел
от роза…

*    *    *

В шепите ти
съм скрила огънче,
от дъха ми обгърнато
и оживяло.
Самодивска обич –
свети и сгрява…
И не си тръгва…

*    *    *

Ще бъдеш вятър,
преболял от щуране,
капчици роса
в тревите ще търсиш.
Ще ги изпиваш,
за мечти жаден.
Ще попиват
по крайчеца
на твоите устни.
Самодивска роса –
утолява страсти…

*    *    *

Самодивско е
по стъпките ми
да идваш -
танцуваш, танцуваш…
Не можеш да ме настигнеш
във валса
на полета ми.
Самодивски стъпки…
Никой не може
да ги догони…


Рецензии