Симптоми кризи

Картинно вимазав собі свідомість –
вагу втрачає хутко нерухомість,
її саркомно доїдає криза...
Скидайте, наші любі друзі, ризи,
яка правдива та насправді б`юті,
йой, скільки в рідній хаті баламуті –
отої у-ті-тю-ті. Так, по суті,
не хоче горло схнути з кальвадосу,
а лається в мені і крутить в носі.
Народище, ота чавуча маса,
не зчувся – як нема середніх класів,
хрести
угору тягне, як хвости,
на них всю навіслючену еліту.
Ну як мені його переболіти,
своїх синів записуючи в янкі,
зело життя тримаючи у банку,
(а батьківщину – втаєно в коханках).
Дивлюсь і думаю – як далі жити
і вреші блюз у серці розторбити,
історію переписати власну,
де все для мене до нестями ясно,
де я, ще незабутий невіджилий,
батьківську кров вимотую по жилах.
Та тільки там добро, де щирі сльози,
де за словами в душу ходить розум.
Ось і прийшов до себе я зігрітись,
переписатися, переболіти
(той час, коли самотньо чи так само)
у слові "мама".

30 Березня 2009


Рецензии
От, якби у всіх розум ходив за словами в душу, то може Ми не опинилися б в такому становищі.
Дужий вірш, кожне слово - море емоцій та влучних думок!
Дякую Юрію, завжди отримую величезну насолоду читаючи Ваші вірші!!!
З повагою, симпатією,
Таня

Татьяна Левицкая   04.04.2009 01:21     Заявить о нарушении
Дякую Таню,
Надіюсь, що та криза минеться і країною правитиме розум, а не набита кишеня.
З теплом,
Л.Ю. :)

Юрий Лазирко   04.04.2009 22:05   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.