Mpо ляцяць у вырай

У час залатога хлеба,               
Калі толькі вербы плачуць,             
Я раптам зірнула ў неба —         
Але гэта што ж я бачу?!

Над возерам над блакітным
Тонкаю стужкай cipaй,
Шчырай, пяшчотнай малітвай
Mpoi ляцяць у вырай!

Mpoi ляцяць далечы,         
Яны не адчуюць стомы,
Мілыя сэрцу рэчы               
Яны пакідаюць дома.

Рэчы, што сэрцу мілы,               
Не убачаць яны ніколі...
Хлопаюць белыя крылы -
Мроі ляцяць на волю!

Нельга вачэй адвесці...               
Як добра зайздросціць мроям!
Як свята жаданне сесці               
На сшну святым анёлам!

I доўга ў высі блакітнай             
 Відно было: стужкай сірай,
Шчырай, пяшчотнай малітвай
Mpoi ляцелі у вырай...               
                1 кастрычніка 2007 г.



 


Рецензии