Каприс

Німе прохання
З очей у вічі
Сором’язливо
Перетіка,
Хоча у серці
Клекоче відчай.
Волає серце
І не змовка.

Хоч зводить розум
В єдине душі —
Та відмовляє
Єднанню тіл,
Слова відверті
Нещадно глушить,
Не випускає
На волю спів.

Замовкни, глузде,
Облиш роботу!
Свій кровообіг,
Серцю, спиняй!
Аби лунала
Каприсом плоті
Спинного мозку
Пружна струна.


Рецензии