Голямо момиче съм

Голямо момиче съм вече
и не плача, когато някой
постави ме в ъгъла.
Не си давам
куклите за парцалите
и не сричам от страх,
срещайки обич
очи във очи.
Превръщам я
в непорочно зачатие.
В изпищяла от болка сълза
те откривам
и поръсвам
със светена вода.
Сатанински препускащи
луди копита
се препъват
само в свята обител.
От всички църкви в света
попаднал си в моята.


Рецензии