Аз съм ти палитрата

Нали съм ти казала - въздухът си ми.
Без тебе дишам по необходимост.
Аз съм ти Амазония -
дива и прелъстителна,
ще ти стигна
до края на дните ти.
Аз съм ти верният пътеводител.
Аз съм твоята звезда Вечерница.
Ако до мен се притиснеш -
звездоброец си.
Аз съм ти палитрата.
Ще можеш ли да ме нарисуваш.
От перата на птица
и с топлина от светулки
изплети ми най-нежната люлка.
Нарисувай ме.
Обичай ме.
Сега.
Днес.
В тази минута.

...

Ако не можеш да обичаш -
ще ти покажа как.
Ако не знаеш да се вричаш -
ще те науча.
Ако не искаш да ме видиш -
ще се събудиш някой ден
принуден сам да нарисуваш
най-живописния си акварел.

По памет.


Рецензии