Бодливо

Има такава градина -
поливана със възторзи,
с посадени мечти
и с много нежности.
Има красиви сенки.
Има жажда и глад,
тиха безбрежност
и гаснещи свещи.
Има спящо небе
върху птичи криле.
И на хоризонта му -
вятър от страсти.
Който плаче и пее,
стиснал в устата си
мъничка бяла роза.
- Колко си хубава,
и колко си истинска.
Ти си прекрасната.
Как обичам бодлите ти,
впити в моите устни.
Ако сега те изпусна
ще разпилея листчетата
на най-красивата си
и бяла илюзия.
Розата тихичко плачеше
и ронеше венцелистчета,
падащи нежно в градината
и рисуващи бяла илюзия.

Има такава градина -
с лехи от падащи спомени.
По-хубав ли прави живота ни
или е параклис за прошки.


Рецензии